Komentáře

1 Venca Venca | E-mail | 6. března 2016 v 11:08 | Reagovat

Ahoj, pěkná recenze. Myslím že tvuj problém s jazykem a pocitem odplouvajícího chodidla do strany bude spíš v nedostatečnym zavázání, nebo jak píšeš v anatomii chodila, ale tky v možnym došlapu.. tyhle AT2.0 mají jazyk o pěkný kus delší jak jejich předchůdce, dvě očka na protažení a na botě je o dirku víc na další křížek, takže pokud botu dostatečně stáhneš nemůže se hnout. Já za loňskej rok při překážkovejch závodech zničil 3 páry takže mám myslím dobré porovnání. dvojky seděj určitě líp, bohužel novej prodyšnej materiál je ještě více na úrkor životnosti.. Máš li širší chodidlo dokážeš je z boku roztrhat během pár (kilo)metrů. Mě k tomu na Beastu v Koutech stačili poslední sprint potokem do cíle :-? :-D Tak ať ti slouží a dobře se ti běhá

2 Mamufous Mamufous | 3. května 2016 v 13:14 | Reagovat

[1]:
Ahoj Venco, díky. Já vidím problém ve střihu boty a kombinaci s anatomií mého chodidla. Hodně jsem s botama laboroval. Zkoušel jsem všechny metody zavazování tkaniček - je jich, tuším, dvanáct, změnu ponožek a nic nepomohlo. Zjistil jsem, že pokud mě neřeže do nártu tkanička, řeže mě ten okraj, ve kterém jsou dírky pro tkaničky. Vyřešil jsem to tak, že jsem boty odnesl švecovi (ano, máme u nás ševce!), a ten mi po stranách jazyka všije kožené klínky - rozšíření jazyka do stran. Za 160 korun. Dnes si je jdu vyzvednout, a vložím foto. :-)

3 Mirek Mirek | E-mail | 18. června 2016 v 0:37 | Reagovat

Ahoj,

rád bych se zeptal, zda vidíš jako reálné běhat v botech bez ponožek?

Díky moc!

P.S.: prima recenze

4 Mamufous Mamufous | 18. června 2016 v 10:20 | Reagovat

[3]:
Ahoj Mirku

Mám na to tento osobní názor. Reálné to samozřejmě je, ale!
Pokud člověk trpí obecně více na vznik puchýřů, potom ponožky doporučuji. Já třeba na puchýře spíše netrpím, to už musí být, když se mi nějaký udělá a zpravidla je rychle pryč. Špinavý závod, jakým Predator nebo Spartan bezesporu jsou, bych bez ponožek neběžel. Můžeš mít sebelepší boty, ale vždy se ti při takových závodech dostane do bot společně s vodou i nějaká pevná nečistota. Ponožka ji dokáže alespoň částečně eliminovat, když tvoří ochrannou vrstvu mezi chodidlem a nečistotou. Bosou nohu by to i velmi drobný kamínek rozedírat do krve. Na čisté dlouhé běhy/závody bych si troufnul jít bez ponožek, ale potom doporučuji chodidla promazat lékařskou vazelínou. Přece jen se noha potí a pokud není ponožka, která by absorbovala vlhkost, je dobré použít vazelínu, která zajistí, že vznikající vlhkost v botě nebude negativně působit na pokožku chodidla. My například vazelínu používáme i tehdy, kdy používáme ponožky a pokud se účastníme vyšších úrovní závodů s delší tratí. Máme stále na mysli, že u disciplín, kde nohy a jejich funkčnost (práce) hrají důležitou roli, tě z technického hlediska mohou  zradit dvě věci. Špatné boty a vznik puchýřů. Rozhodně pokud uvažuješ o běhání bez ponožek, dostatečně ověřené bys' to měl mít z tréninků, než to riskneš při závodu. Snad jsem ti nějak pomohl.

5 Mirek Mirek | E-mail | 19. června 2016 v 13:30 | Reagovat

Moc díky za názor. V podstatě se s tím ztotožňuji. Já než překážkové běhy tak spíš Beskydská sedmička, atd.

Nicméně by mě ještě zajímal tvůj názor na změnu životnosti běhání s/bez ponožek.

Díky moc
M

6 Mamufous Mamufous | 20. června 2016 v 10:41 | Reagovat

[5]:
Ahoj Mirku

Pokud se ptáš na změnu životnosti s/bez ponožek, asi máš na mysli boty. Tak samozřejmě, že tímhle drobným rozdílem (s/bez ponožek) životnost boty ovlivňuješ. Zajedno je to pot a vlhkost, která se v případě absence ponožek nemá kam absorbovat, takže to nakonec v plné "palbě" odnese stélka obuvi a vlastně celý vnitřek. Ono se to nezdá, ale pot je poměrně agresívní látka. Zadruhé je taky také mechanická rovina. Ať chceš nebo ne, chodidlo se hýbe v sebelepší obuvi. Ponožka tak potom funguje jako jakýsi "silentblok", když dokáže někdy více někdy méně tlumit mechanické působení chodidla na vnitřek obuvi. Pokud ponožku nepoužíváš, všimni si, že poměrně rychle se ti na vložce udělají trvalé otlaky od prstů nohy a často se v botě začne deformovat vložka v oblasti paty. Většinou je posunutá někam do strany či dopředu. Pokud používáš skutečně běžecké ponožky - většinou bývají zpevněné v oblasti prstů a paty, a pokud je pravidelně měníš za čisté, konstrukce boty to ocení delší životností.

7 Běžecká obuv Běžecká obuv | E-mail | Web | 20. března 2017 v 20:20 | Reagovat

Super recenze, hlavně mě zaujalo, že jsou v něm vyjmenované i negativa a super vyřešený problém s botami u švece! :-)

8 Mamufous Mamufous | 19. dubna 2017 v 0:06 | Reagovat

[7]:
Děkuji, za hodnocení. Reebok není mým sponzorem, takže si objektivitu mohu dovolit. :-D

9 Martin Ryšavý Martin Ryšavý | 23. listopadu 2017 v 17:56 | Reagovat

mě ty to boty zakoupené 8/16 vydržely pouze 8 závodů a tkanina na bocích se mi začala trhat , reklamace neuznána , používal jsem je opravdu jen na 8 závodů Gladiator race a jeden Spartan charity :-(

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.